Saab 9-3

CD wordt niet meer uitgeworpen

Na het drukken op eject blijft de CD in de CD speler zitten en klinkt er een tikkend geluid. Een klein defect aan het uitwerp mechanisme is hiervan de oorzaak. Verwijder het display van de airco uit het dashboard, schuif de EHU naar voren, ontkoppel de CD speler en verwijder de CD speler (gebruik eventueel deze instructie)

Verwijder de twee schroeven op de bovenzijde van de CD speler.

vVerwijder de schroef aan de achterzijde van de CD speler.

Verwijder aan beide zijden de schroeven van de kunststof voorzijde.

Wip de kunstofvoorzijde uit de klemmen en verwijder het.

Wip de kunstofvoorzijde uit de klemmen en verwijder het.

Verwijder aan beide zijden de schroeven van de kunststof voorzijde.

Verwijder de vier schroeven die het binnenwerk vast houden ( 2 aan de voorzijde, 2 aan de boven zijde)

Klap het binnenwerk uit de behuizing leg het er omgekeerd naast. Let op, het binnenwerk is met een kabelstrip verbonden met de behuizing.

Naast de kunststof tandwielen bevindt zich een klein schroefje. Dit schroefje houdt de behuizing van de tandwielen vast. Op de foto is dit niet goed te zien maar de bovenzijde van de behuizing wordt omlaag gehouden door dit schroefje. In dit geval is de bevestiging afgebroken waardoor de tandwielen niet meer goed in elkaar grijpen.

Verwijder het schroefje en het afgebroken kunststof deeltje.

Maak van een stukje blik (bijvoorbeeld van een conservenblik) een klein stripje in de vorm van de linker afbeelding, boor er een gaatje in en buig het uiteinde met het gaatje om.

Zet het stripje vast met het originele schroefje, smeer het in met 2 componenten lijm en buig het over het tandwielhuis heen zodat de bovenkant van het tandwielhuis niet meer los kan komen. Let op, het kan nodig zijn de tandwielen even op te lijnen.

Zet de CD speler in omgekeerde volgorde weer in elkaar en monteer de CD speler weer in de auto. Uurtje werk voor luisterplezier.